sâmbătă, 21 mai 2011

Argentina - experienta autentica

Incepand cu Buenos Aires, una dintre vestitele metropole ale lumii, pana la cele mai indepartate colturi ale Patagoniei, Argentina le are pe toate. In interiorul granitelor sale se afla unele dintre cele mai mari bazine fluviale si cele mai mari cascade din lume, un vast lant muntos si una dintre cele mai lungi coaste ce abunda in flora si fauna. Cea de-a opta tara din lume ca marime are si paduri subtropicale, intinderi desertice crestate de canioane si altele.
Daca ai doar o saptamana la dispozitie se stie ca Argentina are trei destinatii ce trebuie neaparat vizitate de catre cei care fac calatoria pentru prima oara: capitala cosmopolita Buenos Aires, suvoaiele tunatoare ale cascadei subtropicale Iguazu, din nord-vest si gheata scrasnitoare a ghetarului patagonez Moreno, din sud.


Cascada Iguazu 


Aconcagua

Daca ai mai mult timp, o tara de marimea Argentinei si cu diversitatea sa geografica ar putea umple un itinerar care sa dureze o viata intreaga, oferind deseori calatorilor ocazia de a vizita locuri mai retrase si de a-si satisface interese mai deosebite. Tara este foarte ispititoare in ceea ce priveste excursiile cu masina, la sud de Trelew, cele mai frumoase privelisti de pe coasta patagoneza sunt Camarones, Puerto Deseado si Puerto San Julian, toate avand rezervatii sau parcuri nationale in apropiere.



Guanco

Minunata Patagonie

Argentina se mai poate lauda si cu cele mai mari rauri din lume in bazinul Parana, cu unele dintre cele mai inalte varfuri muntoase, printre care Aconcagua, cel mai mare munte de pe continentul american, si cu o zona desertica stabatuta de canioane pe masura celor din sud-vestul Americii. Adauga la toate astea milioanele de pinguini si mii de balene pe coastele Patagoniei, lacuri andine si turme de guanaco pe tot intinsul stepelor si ai mai mult decat suficient pentru a-ti umple saptamani sau luni de excursii si recreere fara egal.
Buenos Aires

SFATURI DE CALATORIE :)
1. Intr-o tara care se intinde de la latitudini subtropicale - la granita cu Bolivia, pana la climate subantarctice - in Tierra del Fuego, nu exista doar un singur moment ideal pentru a o vizita, tine minte ca anotimpurile sunt invers fata de cele din emisfera nordica - ianuarie si februarie reprezinta mijlocul verii, iar iulie si august sunt mijlocul iernii....macar stim unde sa fugim cand la noi in tara viscoleste si iti ingheata fata de frig :D
2. Buenos Aires este plin de viata pe tot parcursul anului si are ierni blande, verile sunt insa calduroase si umede, multe muzee se inchid atunci si activitatile se imputineaza, primavara si toamna au temperaturi ideale si au un calendar cultural plin.
3. La fel ca Buenos Aires, provinciile Mesopotamia si Chaco pot fi inabusitoare pe timpul verii, insa destinatii cum ar fi cascada Iguazu atrag vizitatori in toate anotimpurile.
4. In deserturile de piatra rosie din nord-vestul andin, verile sunt calduroase dar suportabile iar altitudinea este suficient de mare pentru a racori vremea pe timp de noapte, vara este sezonul ploios iar inundatiile pot limita sau restrictiona accesul catre unele dintre cele mai interesante destinatii.
5. Zona viticola din Mendoza este cea mai atragatoare in martie si in aprilie in timpul festivalului de toamna al strugurilor.


CE SA IEI LA TINE:
 Datorita dimensiunii si diversitatii teritoriale ale Argentinei, lucrurile luate la tine pot varia la fel de mult ca si clima. Pe inaltimile Anzilor, chiar si vara, vremea poate fi racoroasa sau chiar rece - probabil va fi nevoie de un pulover gros, hanorac si echipamente pentru vreme ploioasa

FORMALITATI DE INTRARE IN TARA:
Catatenii Statelor Unite, ai Canadei si ai majoritatii statelor europene au nevoie de un pasaport valabil si un bilet de intoarcere, dar nu si de viza pentru a intra in Argentina
Turistilor li se permite sa ramana 90 de zile, cardurile de turist sunt emise la sosire si pot fi prelungite pentru trei sute de peso la Direccion Nacional de Migraciones.

Deci.....sa va urez drum bun???? Promit ca o sa detaliez si mai mult obiectivele turistice ca sa ramaneti cu adevarat uimiti de frumusetea acestei tari.:)

Un comentariu: