sâmbătă, 21 mai 2011

Peru - Enjoy!

Vizitatorii au o multitudine de lucruri de facut si de vazut. Pare de necrezut sa nu vizitezi Machu Piccchu, dar la cate alegeri exista, unii turisti reusesc sa rateze aceasta minune arhitecturala. Observatorii animalelor salbatice ar putea sa-si petreaca toata excursia ascunsi intr-o coliba din padurile tropicale, cercetand tucani, broaste testoase si tapiri. Studentii pot lua cursuri de quechua ori de spaniola sau pot sa-si incerce indemanarea la nenumaratele mestesuguri locale, precum tesutul traditional peruan. Aventurierii pot escalada varfuri inalte si pot face surfing pe cele mai salbatice plaje. Vizitatorii de toate varstele au sansa de a invata sa danseze pe acordurile senzuale ale muzicii salsa sau pot crea un sos salsa picant, care sa acompanieze fabuloasele preparate gastonomice ce patrund incet pe scena culinara mondiala.
Daca esti pentru prima data in Peru poti vizita atractiile principale din Cusco, Machu Picchu si Amazonul de Sud in doar 7 zile, pentru o a doua saptamana ti se ofera numeroase oportunitati, biodiversitatea padurilor tropicale amazoniene si luminozitatea lacului Titicaca, precum si siturile arheologice reprezentand culturi non-Inca vechi de peste cinci milenii.



LACUL TITICACA


CUSCO

In iunie 2007, Societatea National Geographic s-a asociat cu agentii guvernamentale si de alte feluri din Peru cu scopul de a promova un alt gen de experienta turistica autentica numita geoturism, care presupune includerea intr-un circuit turistic a Vaii Sacre si a zonei Machu Picchu.



MACHU PICCHU

Cu un calendar anual ce cuprinde o doza putenica de ritaluri religioase, celebrari de recolte si observatii istorice, aproape in orice zi se desfasoara un festival undeva pe cuprinsul tarii. Marile sarbatori roamno-catolice, cele mai spectaculoase dintre celebrarile publice din Peru, imbina traditia spaniola cu obiceiurile indigene pentru a creea ceva unic.
Peru poseda aproape orice tip de ecosistem pentru care continentul sud-american este cunoscut. De la Anzii inalti si padurea tropicala amazoniana pana la Desertul Atacama si enigmaticul platoualpin inalt, aceasta natiune isi etaleaza mozaicul remarcabil de peisaje, clima si salbaticie.

DESERTUL ATACAMA
La fel de salbatic si aspru precum padurile tropicale din Brazilia sau Ecuador, Amazonul peruan, in mare parte nelocuit, acopera aproape o treime din teritoriul tarii. Acesta se desfasoara gradual de la rcoroasa padure aflata in flancul estic al Anzilor pana la arsita tarmului plat, de altitudine joasa, aflat langa Iquitos in nord-est.
Peru are cel mai mare numar de situri istorice dintre toate tarile Americii de Sud, dintre acestea fac parte nu numai faimosul "oras pierdut al incasilor", ci si o varietate uluitoare de orase, piramide, turnuri, morminte si temple construite cu peste 4.000 de ani inainte de incasi.



AMAZONUL

Aproape o treime din populatia statului Peru traieste in Lima metropolitana, capitala enorma a tarii. Un oras istoric si vibrant, Lima poseda o superba arhitectura coloniala, o bucatarie de talie mondiala, dar inca nedescoperita in mare parte, o viata de noapte sclipitoare, muzee exceptionale si chiar cateva situri arheologice pre-Inca.


LIMA

CAND SA VIZITEZI PERU:
Majoritatea calatorilor planuiesc sa viziteze tinuturile muntoase pentru a vedea Machu Picchu, timpul cel mai bun pentru a ajunge aici este in perioada sezonului uscat din tinuturile muntoase, sfarsitul lunii mai-jumatatea lunii septembrie.
Coasta sufera din cauza unei ceti gri denumita garua din mai pana in decembrie, in afara nordului, unde este insorit si cald tot anul. Locuitorii Limei emigreaza spre plaja de la Craciun pana la Paste.
In padurea tropicala din Amazon, ca regula, ploua tot anul. In nord este in general mai ud decat in sud, mai ales din octombrie pana in mai, dar rareori ploua pentru mult timp, chiar si in zilele ploioase.

CE SA IEI CU TINE:

Cand calatoresti in Amazon, fa-ti bagaje la fel cum le-ai face daca ai pleca in oricare alt loc umed si cald, dar daca vei explora tinuturile muntoase, impacheteaza imbracaminte groasa pentru ca noaptea totul ingheata.
Asigura-te ca iti pui in bagaj toate medicamentele be baza de reteta in bagaj.

DOCUMENTE NECESARE:

Cetatenii din majoritatea tarilor occidentale au nevoie de un pasaport valabil pentru a intra, ca turisti, in Peru. La sosire vei completa o foaie de imigrare pe care ar trebui sa o tii alaturi de pasaport, pentru ca vei fi nevoit sa o returnezi autoritatilor la plecare.
De obicei, turistilor li se dau automat intre 60 si 90 de zile, dar ocazional, se pot da doar 30 de zile.

DECI NU RAMANE ALTCEVA DE SPUS DECAT ENJOY PERU ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu